Португалската мегазвезда Кристиано Роналдо се развихри и отбеляза 4 гола

...
 Португалската мегазвезда Кристиано Роналдо се развихри и отбеляза 4 гола
Коментари Харесай

Роналдо избухна с 4 гола за Ал Насър

 

Португалската мегазвезда Кристиано Роналдо се развихри и означи 4 гола за новия си отбор Ал Насър в един мач. Три от попаденията му бяха от игра, а едно от дузпа.
В среща от 16-ия кръг на шампионата на Саудитска Арабия против Ал Уехда португалецът се разписа на два пъти през първото полувреме и още два пъти през втората част и самичък донесе крайния триумф с 4:0.
Това беше най-резултатният дуел за 38-годишния португалец след прехвърлянето му в шампионата на Саудитска Арабия. Ал Насър е водач в с 37 т., колкото има и Ал Шабаб, само че е изиграл една среща повече.
Роналдо откри в 21-ата минута след асистенция на Адбулрахман Гареб, а по-късно се разписа и в 40-ата минута. В 53-ата минута той вкара от дузпа и засити головия си усет в 61-ата минута, с което оформи крайното 4:0. Тогана португалецът се измъкна зад отбраната, стреля, вратарят отби, само че при добавката не сбърка и вкара топката за четвърти път във вратата.
Първото му попадение беше юбилейно, защото бе негов гол №500 в кариерата за локално състезание. Легендарният №7 е играл в шампионатите на родината си Португалия, Англия, Испания, Италия, а в този момент и в Саудитска Арабия.
Преди седмица той откри головата си сметка в формален мач за новия си тим Ал Насър при равенството 2:2 против Ал-Фатех за шампионата. Тогава Кристиано се разписа от дузпа в добавеното време на мача, с цел да донесе точката на отбора си.
Роналдо, който незабавно стана капитан на тима, вкара към този момент два гола против ПСЖ в контрола, само че това бе за събирателен тим и мачът не беше формален. В идващите два мача за шампионата и за купата той не се разписа.
За спомен след мача португалският ас взе топката, с която торпилира противника и помоли съдията да подпише топката, снимаха се дружно, след което я даде на мениджъра да я занесе в съблекалнята.
С четирите гола Роналдо доближи рекордните 503 гола за състезание, записа 61-ви хеттрик в кариерата си и има общо 825 гола. Предвид качеството на футбола в саудитската лига, е допустимо той скоро да означи и гол №900 в кариерата си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР